Opis
Baton PROTEIN Migdał jest bogaty w łatwo przyswajalny błonnik. Zawiera mąkę z migdałów, która ma dużo witaminy B2, witaminę E oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT).
Do batona dodaliśmy także daktyle, które nie stanowią wyłącznie źródła energii. Wykorzystywane są do poprawy zdrowia i kondycji fizycznej wspomagając rezultat naszego treningu. Dzięki zawartości antyoksydantów, z powodzeniem wychwytują wolne rodniki, chroniąc komórki przed degradacją. Poprawiają zdolności regeneracyjne po wysiłku fizycznym.
Cała nasza linia PROTEIN zawiera izolat białka. izolat białka serwatkowego czyli WPI90 jest to tzw. mocno „oczyszczony” koncentrat, znacznie lepiej przyswajalny niż najbardziej popularne WPC.
I teraz najważniejszy temat czyli nietolerancja laktozy.
Standardowy koncentrat w przypadku osób mających problemy z laktozą odpada. Jednak na wysokości zadania może stanąć izolat białka serwatkowego, który właśnie używamy. Dobrej jakości izolat białka serwatkowego zawiera maksymalnie 0,5 g laktozy w 100 gramach produktu. taka ilość powinna być nieodczuwalna dla przeciętnego „alergika”. Najlepszym rozwiązaniem jest jednak zawsze konsultacja z odpowiednim lekarzem.
Recenzje
Nie ma jeszcze recenzji.