Opis
Optymalne źródło ochrony antyoksydacyjnej, które poprawi zdrowie i witalność układu odpornościowego, organiczna spirulina zalicza się do najpotężniejszych „super pożywień” w przyrodzie. Spirulina ma ponad 60% białka i jest najsilniejszym i najbardziej strawnym źródłem białka wegetariańskiego! Ten członek rodziny z niebiesko-zielonymi algami zawiera mnóstwo odżywek przeciwutleniających i fitoskładnikowych oraz duże ilości beta-karotenu, niezbędnych aminokwasów, minerałów, witamin z grupy B i chlorofilu. Spirulina jest również bogata w kwas gamma-linolenowy (GLA).
Spirulina jest szmaragdowozieloną algą, nazywaną niezwykłą rośliną. Posiada ogrom substancji odżywczych. Wyróżnia się bogatym stężeniem bardzo rzadko występującego kwasu gamma-linolenowego, dlatego spirulinę nazywa się mlekiem Matki Ziemi.
Spirulina może pomagać obniżyć ciśnienie krwi. Kwas gamma linolenowy zawarty w spirulinie może wzmagać też aktywność układu immunologicznego i mieć właściwości przeciwzapalne oraz znacznie łagodząc objawy napięcia przeciwmiesiączkowego. Spirulinę powinny używać osoby dbające o wygląd włosów, paznokci i skóry.
Algi spirulina to także bogate źródło witamin, m.in. witaminy, E, witaminy, A, czy beta karotenu, zapobiegającemu powstawaniu kurzej ślepoty oraz jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego, oddechowego i rozrodczego.
Wartość odżywcza | 2 tabletki | % RDA |
Kalorie
Białko Magnez Żelazo Mangan Chrom Selen |
4kcal/17kJ
1g 6mg 0,7mg 20mcg 3,5mcg 1,25mcg |
*
* 2% 5% 1% 9% 2% |
Parrys Vegetarian Organic Spirulina (Arthrospira platensis) (mikroalgi) | 1g | * |
SKŁADNIKI: Spirulina.
SPOSÓB UŻYCIA: Dwie tabletki 1-3 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
Recenzje
Nie ma jeszcze recenzji.