Opis
Bio Cukier Kokosowy jest to zdrowa alternatywa dla powszechnie używanego białego cukru – jest to produkt w 100 % naturalny, organiczny, nierafinowany, wytwarzany z soku pąków palmy kokosowej bogatego w enzymy, kwas octowy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały.
Cukier kokosowej jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Od zwykłych cukrów odróżnia go to, że nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie. Największym jego plusem jest bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35, dlatego poleca się go osobom cierpiącym na cukrzycę. Jest bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży. Lekko karmelowy smak sprawdza się doskonale w kawie, herbacie oraz wypiekach.
Składniki: 100% organiczny cukier kokosowy
Alergeny: produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie 400 g
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1577 kJ / 377 kcal
białko 0 g
tłuszcze 0,4 g
w tym nasycone 0 g
węglowodany 93 g
w tym cukry 90 g
sól 0,9 g
Recenzje
Nie ma jeszcze recenzji.